stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 27.03.2024 08:24:46

Dončić Superman? To pa že ne, Slovenec takole odgovoril Kiddu in nasmejal: Jaz sem ...

Profimedia
Za Luko Dončićem je nova sijajna predstava v ligi NBA, še bolj pomembna pa je zmaga Dallasa.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je poskrbel za novo izjemno predstavo v ligi NBA. Čeprav je bil Slovenec vprašljiv za današnjo tekmo v Kaliforniji, je z 28 točkami popeljal teksaško ekipo do pete zaporedne zmage. Dallas je Sacramento Kings visoko premagal s 132:96, Dončić pa je zgolj v prvem polčasu dosegel 26 točk.

Dončić je k zmagi na izjemno pomembni tekmi v boju za končnico dodal še 11 skokov, šest podaj in tri ukradene žoge, s čimer so se Mavericks pomaknili na šesto mesto zahodne konference. Zdaj imajo tekmo prednosti pred Kings, pri čemer sta se obe ekipi poskušali izogniti dodatnim kvalifikacijam za končnico prvenstva NBA. Kyrie Irving je k zmagi teksaške ekipe dodal 24 točk in osem podaj.


"On je Batman, jaz pa Robin," je po koncu tekme v smehu dejal Dončić o kemiji z Irvingom, potem ko ga je trener Jason Kidd označil za Supermana, Irvinga pa za Batmana, s čimer se slovenski zvezdnik ni strinjal.

"Res je neverjeten, pa ne samo on, celotna naša ekipa je odlična, vsi se res izvrstno razumemo. Kemija je trenutno res na visoki ravni. Še vedno pa je zelo pomembno, da gremo iz tekme v tekmo in ne prehitevamo."

Kot je dodal Dončić v pogovoru na igrišču takoj po zmagi, so se pred današnjo tekmo vsi zavedali pomembnosti obračuna. "Danes je bila za nas res težka tekma, še posebej, ker smo večer pred tem gostovali v Salt Lake Cityju. Pomembno je, da nadaljujemo v tem ritmu, nova tekma nas čaka že čez dva dni. Naša obramba je vse boljša, celotna ekipa sodeluje, komunicira in v tem slogu moramo samo nadaljevati," je zaključil Dončić.

Značke: dončić, dallas, irving

Članki iz rubrike