stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
2 27.03.2024 05:27:21

Sladko maščevanje! Kar so Dončić in soigralci naredili velikemu tekmecu, ni pričakoval nihče! (video)

Profimedia
Le dan po zmagi nad Utahom je Dallas prišel do še enega zelo pomembnega skalpa.

Preden so se košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem odpravili na mini turnejo gostovanj, je bilo jasno, da jih čaka morda najpomembnejši niz petih tekem pred zaključkom rednega dela. Med drugim sta v tem obdobju na sporedu kar dve tekmi pri Sacramentu, ki je Dallasov neposredni tekmec za uvrstitev v končnico in ki je Dončića in druščino letos dvakrat premagal v domači dvorani. 

Po zmagi nad Utahom je bil status Luke Dončića vprašljiv. Glede na to, da je šlo za dve zaporedni tekmi, so bili pri Dallasu nekoliko previdni, saj ima že nekaj časa težave z bolečinami, tokrat mu nagaja Ahilova tetiva. A slovenski zvezdnik je stisnil zobe tudi zaradi pomembnosti tekme, na koncu pa mu ni bilo treba igrati več kot dobrih 30 minut. Dallas je namreč poskrbel za sladko maščevanje in povsem potolkel Sacramento z rezultatom 132:96. 

Da bo Dallas tekmo tako zelo prepričljivo dobil, po prvi četrtini ni bilo slutiti: še več, po tem, ko je sicer odlični Daniel Gafford hitro dobil dve osebni napaki, so bili mnogi navijači Dallasa v skrbeh. Prvo četrtino so gostje dobili s tremi točkami prednosti. Nato pa je počasi sledila prevlada Dallasa, ki je tokrat kot za stavo zadeval trojke. Na koncu so zadeli kar 22 trojk, odstotek meta je bil skoraj 57-odstoten, Sacramento pa le 11.

Dončić je po drugi četrtini dosegel kar 26 točk in dobro razigraval tudi tekmece, prednost Dallasa pa se je začela povečevati. Praktično vsi košarkarji Teksašanov so bili v tretji tretjini v naletu, ki ga domači nikakor niso mogli zaustaviti. Dallas je odlično metal izza črte za trojko, tudi klop je tokrat odlično opravila svoje delo, tako da je pred zadnjimi 12 minutami semafor je kazal 96:76. Prednost je bila neulovljiva, tako da je Kidd Dončića pustil na klopi. Dončić je na koncu dosegel 28 točk, 11 skokov in 6 asistenc, Irving je dodal 24 točk, Tim Hardaway Jr. pa 22.

Dallas ima zdaj nekaj dni premora, tudi na naslednji tekmi, ki bo v noči na soboto po slovenskem času, pa se bo pomeril s Sacramentom. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike