rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 12.01.2024 21:43:20

Olimpija izgubila po preobratu

Martina Bednar
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 39. kroga lige ICEHL izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:3 (0:0, 2:0, 0:3).

Ljubljančani so v prejšnjem krogu izgubili s Pustertalom in tako končali niz zmag, a so ostali na mestih, ki zagotavljajo končnico oziroma dodatne kvalifikacije. Pred današnjim krogom so bili deveti, a tekmec v Tivoliju je bil motivirani VSV, ki se še bori za neposredno uvrstitev v končnico oziroma med najboljšo šesterico. Po 40 minutah so domači vodili, a so na koncu morali priznati premoč sosedom z druge strani Karavank.

V prvi tretjini so bili gostje za odtenek boljši in nevarnejši, a so imeli domači v Lukašu Horaku zanesljivega vratarja, ki je ustavil vse nevarnejše strele. V tem delu sta imeli ekipi po eno prednost igralca več, vendar je nista izkoristili, čeprav so si tudi domači priigrali nekaj priložnosti pred vrati Jeana Philippa Lamoureuxa.

Prvo večjo priložnost v drugem delu so imeli domači, a je po akciji Žige Panceta plošček končal v okviru gola. Nekaj minut zatem se je izkazal Horak, ko ga Beljačani s tremi zaporednimi streli niso znali premagati. Prvi pa so nato zadeli zeleno-beli, ko je akcijo v 30. minuti z učinkovitim strelom končal Maris Bičevskis.

Premoč v tem delu tekme pa so nato gostitelji kronali s še enim zadetkom; najprej je Miha Zajc zadel okvir gola, a je v nadaljevanju do ploščka prišel Trevor Gooch in ga poslal v mrežo za povišanje vodstva.

A nazadnje ta prednost ni zadoščala. V zadnji tretjini so namreč gostje poskrbeli za popoln preobrat. Začeli so z znižanjem, ko je Horaku plošček ušel prek golove črte, potem pa pritisnili in v treh minutah še dvakrat zadeli v polno. Domači so skušali ob koncu še brez vratarja priti do podaljška, a neuspešno.

Kljub porazu so zadržali deveto mesto, saj je danes izgubil tudi prvi zasledovalec iz Feldkircha.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani še enkrat igrali v Tivoliju, tekmec pa bo Bolzano.

Značke: sž-olimpija, vsv

Članki iz rubrike