Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 05.01.2024 21:40:44

Celjani zmagali za konec rednega dela alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti ekipe RST Pellet Celje so v zadnji tekmi rednega dela alpske lige premagali Val Gardeno s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1). Celjani so redni del končali na predzadnjem, 15. mestu in bodo uvrstitev v končnico lovili v kvalifikacijski skupini A.

Celjani so ob koncu rednega dela le prekinili niz slabih tekem in po desetih zaporednih porazih dobili dve od zadnjih treh tekem.

Danes so na koncu precej zanesljivo odpravili Val Gardeno. Začeli so odlično in Mark Čepon je že po 15 sekundah dosegel prvi gol. Pozneje so zadeli še Raimo Friedenfelds, Jure Sotlar in Jure Povše, po znižanju gostov na 2:4 in poskusu igre brez vratarja pa je v zadnji minuti končnih 5:2 postavil Sotlar.


Z današnjo tekmo se je končal redni del tekmovanja, po katerem si bo prvih šest ekip že zagotovilo končnico. Preostale, ki so redni del končale na sedmem mestu ali nižje, pa bodo skušale v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za izločilni del tekmovanja.

V skupini A, kjer so pristali Celjani kot 15. ekipa rednega dela, bodo njihovi tekmeci sedmi, deseti, 11. in 14. klub. Prva dva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. Tam bodo osmi, deveti, 12., 13. in 16. klub rednega dela. Najboljši bodo s seboj prinesli bonus točke, Celjani bodo začeli z ničlo.

Drugi del lige se bo začel 18. januarja in končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike