palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA, hu
STA, hu
0 21.12.2023 21:29:08

Khm, kaj pa je bilo tole?! Jeseničani grdo izgubili proti daleč najslabši ekipi lige, je bil to bojkot?! Ali glave nekje drugje ...

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili proti drugi ekipi Celovca z 2:5 (0:2, 1:2, 1:1).

Jeseničani so v prvem obračunu regionalnega tekmovanja po prekinitvi zaradi SP do 20 let na domačem ledu visoko izgubili z Val Gardeno (1:6), danes pa so bili železarji v gosteh nemočni še proti mladi celovški ekipi, zadnji v alpski ligi. Jeseničani so na razpredelnici sedmi z 42 točkami.

Hokejisti Jesenic so si tokrat pripravili več priložnosti od domačih, a so bili slednji precej bolj učinkoviti. V prvi tretjini so Jeseničani sprožili 11 strelov na gol Celovca (6), a se plošček ni znašel v mreži. Celovčani so zadeli dvakrat, natančna sta bila Marco Sunitsch (14.) in Slovenec v dresu avstrijske zasedbe Luc Slivnik.

Takoj na začetku druge tretjine so domačini unovčili svoj drugi "power play" in povišali na 3:0 po golu Maximiliana Preimla. V 33. minuti je znižal Žan Jezovšek, a je Celovec hitro spet vodil s tremi goli naskoka, ko je bil drugič natančen Sunitsch. V zadnji tretjini je zadel še en Slovenec pri Celovcu Andrej Tavželj, končni izid je postavil Tadej Čimžar.

Če si lahko izposodimo besede naših kolegov s tiskane EkipeSN, ki bodo objavljene v jutrišnji izdaji časopisa: "Ne moremo sicer trditi z vso gotovostjo, pa vendar brez kančka dvoma lahko zapišemo, da so hokejisti jeseniškega dresa (tudi?) sinoči v Celovcu izgubili namerno. Izgubili, ker se klub spet sesuva sam vase, ker ni na obzorju ničesar, kar bi dejansko dajalo upanje, da pa bo po praznikih vse boljše, da bodo prvaki spet imeli osnovne pogoje za delo, da bodo še dobivali plače."

Naslednjo tekmo bodo železarji sicer igrali 26. decembra, ko bodo gostili Steel Wings Linz. Po videnem danes se ne obeta prav lep večer v Podmežakli ... 

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike