Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
1 23.04.2024 06:44:35

Kakšna drama in kakšen razplet tekme med Denverjem in Lakersi! Na koncu je odločil ... (video)

Profimedia
Zmagovalca druge tekme med Denverjem in Los Angeles Lakers smo dobili ob zvoku sirene.

Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA v konferenčnem četrtfinalu končnice na zahodu večino časa zaostajali za svojimi tekmeci Los Angeles Lakers, a jih na koncu s košem Jamala Murrayja ob zvoku sirene premagali s 101:99. S tem so lanski prvaki v seriji povedli z 2:0. 

Lakers so z izjemo dveh hitrih vodstev domačega Denverja s 3:0 in 5:3 vseskozi ohranjali korak ali dva prednosti. Po prvih 24 minutah so imeli 15 točk naskoka, sredi tretje četrtine pa so vodili tudi za 19 točk.

Toda Denver je na krilih Nikole Jokića in sicer pri metu ne ravno razpoloženega Murrayja rezal v zaostanek, ga do konca tretjega dela znižal na deset točk, nato pa v zadnji četrtini prišel do tesne končnice. V njej ni vodil vse do izteka časa, ko je po metu iz polrazdalje zadel Murray in prvake ob glasnih vzklikih domačega občinstva popeljal do vodstva z 2:0 v seriji na štiri zmage.

Jokić je za Denver dosegel 27 točk ter ob novem trojnem dvojčku dodal še 20 skokov in deset asistenc, Murray je dvoboj končal z 20 točkami, potem ko je zadel devet od 24 metov. Pri jezernikih je Anthony Davis zbral 32 točk in 11 skokov, LeBron James pa 26 točk, 12 podaj in osem skokov.

Za Denver je bila to že deseta zaporedna zmaga proti sloviti ekipi iz mesta angelov. Lani so jo na poti do naslova izločili tudi v konferenčnem finalu s 4:0.

Ponoči sta bili v NBA še dve četrtfinalni tekmi vzhodne konference. Tudi tam je izid po dveh tekmah 2:0 za bolje postavljeno moštvo. Cleveland Cavaliers so s 96:86 premagali Orlando Magic, pri čemer je Donovan Mitchell dosegel 23 točk, Jarret Allen pa je 16 točkam dodal še 20 skokov. Pri gostih je Paolo Banchero zbral 21 točk. Tudi New York Knicks so na dobri poti do napredovanja v polfinale vzhodne konference. V Madison Square Gardnu so še drugič premagali Philadelphia 76ers, in sicer s 104:101.

Newyorčani tudi tokrat niso mogli povsem ustaviti dvojca Tyrese Maxey - Joel Embiid. Skupaj sta dosegla 69 točk, a njuni soigralci niso bili posebej razpoloženi. Pri kratkohlačnikih je Jalen Brunson dosegel 24 točk, dobro pa sta ga dopolnila tudi Josh Hart (21 točk, 15 skokov) in Donte DiVincenzo (19 točk).

Philadelphia je po trojki Maxeyja (35 točk) minuto in devet sekund pred koncem vodila s 100:96, a je najprej s trojko znižal Brunson, nato pa so dvakrat ukradli žogo tekmecem izpod koša in s trojko DiVincenza povedli. Embiid (34 točk) je nato iz zahtevnega položaja zgrešil trojko za podaljšek.

Slovenski as Luka Dončić bo naslednjič na delu v noči na sredo, ko bo s soigralci skušal v Los Angelesu popraviti vtis po slabi prvi tekmi in porazu proti Clippers s 97:109. Dvoboj se bo začel ob 4. uri po srednjeevropskem času.

Članki iz rubrike