Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
15 22.04.2024 00:07:08

Dallas nemočen v Los Angelesu! Dončić in druščina brez možnosti proti Clippersom!

Profimedia
Dallas je s porazom začel končnico, v prvi tekmi 1. kroga je proti LA Clippersom v gosteh izgubil s 109:97.

Clippersi so v izločilne boje krenili brez zvezdnika Kawhija Leonarda, ki še ni nared po poškodbi kolena. A tudi brez njega so bili v uvodnem obračunu serije z Dallasom boljši tekmec in zasluženo povedli z 1:0 v zmagah.

Kakšen bo razplet, je nakazala že prva četrtina. Luka Dončić je v njej sicer dosegel 11 točk, kar je bila natanko polovica Dallasovih, ki pa je že zaostajal za 12 točk. Dvojec James Harden-Ivica Zubac je povzročal največ težav Dallasovi obrambi.

V drugi četrtini se je Mavericksom povsem ustavilo v napadu. V 12 minutah so zmogli le osem točk, Clippersi pa so ob polčasu vodili že za visokih 26. Dvoboj je bil praktično odločen, čeprav je v nadaljevanju Dallas bolje zaigral v napadu. Tudi gostitelji niso popuščali in prednost je še narasla na najvišjih 29 točk.

Do konca srečanja so Teksašani sicer precej znižali razliko, a nevarnosti, da bi Dallas naredil preobrat, ni bilo. Morda je trohica upanja posijala v 38. minuti, ko je Dončić s trojko znižal razliko na 15 točk, toda hitro se je razblinila in Clippersi so tekmo mirno pripeljali do konca.


33 točk Dončić, Irving jih je dodal 31
Dončić je v 42:24 minute na parketu dosegel 33 točk ob 13 skokih in šestih podajah. Imel je štiri izgubljene in eno ukradeno žogo, iz igre pa je zadel 11 od 26 metov, od tega štiri od 12 za tri točke. Vmes je sicer imel precej slabši met.

Kyrie Irving je dodal 31 točk (10:18 iz igre), medtem ko je ostalih osem košarkarjev Dallasa v prvotni rotaciji skupaj doseglo le 33 točk.

Pri domačih je Harden dvoboj sklenil z 28 točkami in osmimi podajami. Zubac je dosegel 20 točk in pobral 15 skokov, še trije košarkarji pa so presegli dvomestno število točk. Po 13 točk sta dodala še Terance Mann in Russell Westbrook.

Druga tekma med Clippers in Mavericks bo na sporedu v noči s torka na sredo ob 4. uri. Ekipa mora dobiti štiri tekme za napredovanje v konferenčni polfinale.

Članki iz rubrike