volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 11.04.2024 06:37:31

Rokometašice danes začenjajo lov na OI! Kdaj? Kje? Tu so podrobnosti ...

alesfevzer.com
Slovensko žensko rokometno reprezentanco, ki se v zadnjih letih redno uvršča na velika tekmovanja in si je v nedeljo zagotovila tudi nov nastop na evropskem prvenstvu, od danes v Neu-Ulmu čaka nov velik izziv. Ob 17.45 jo čaka uvodna kvalifikacijska tekma z Nemčijo v lovu na olimpijske igre, ki bodo letos v Parizu.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića se bodo na kvalifikacijskem turnirju za OI ob gostiteljici Nemčiji merile še s Paragvajem (sobota ob 16.45) in Črno goro (nedelja ob 16. uri). Druga današnja tekma med Črno goro in Paragvajem bo ob 20.15.

Napredovanje v Pariz, kamor so se že pred časom prebili tudi slovenski rokometaši, zagotavljata prvi mesti s turnirja. Slovenke si bodo prvič v zgodovini skušale izboriti mesto na OI.

"Pričakovanja so znana. V zadnjih treh letih so dekleta trdo delala, da bi si zagotovila kvalifikacije za OI. Pritisk in napetost med igralkami obstaja, a nič drugače ni v nemškem taboru. Veliko smo delali na tem, da bomo znali izničiti to preveliko željo in pritisk, ki si ga nalagamo sami. Verjamem, da bomo mi prvi uspeli vzpostaviti ravnovesje in stabilnost v igri, ob tem pa pokazali največ, česar smo sposobni," pred začetkom olimpijskih kvalifikacij za RZS pravi Adžić.



Ta je po ponedeljkovem treningu določil 18 igralk za tekme v Neu-Ulmu. To so Ana Abina, Ema Abina, Manca Jurič, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Nina Spreitzer, Tjaša Stanko, Alja Varagić, Maja Vojnovič, Ana Gros, Ema Hrvatin, Nataša Ljepoja, Ema Marija Markovič, Erin Novak, Elizabeth Omoregie, Amra Pandžić, Maja Svetik. Selektor bo sicer imel za vsako tekmo možnost, da iz osemnajsterice izbere 16 igralk.

Slovenska vrsta je v Nemčijo prispela v torek pozno popoldne. Dan za tem je zgodaj popoldne v Ratiopharm areni, ki bo gostila kvalifikacijske tekme, opravila trening. Trenutno v slovenski vrsti težav s poškodbami ni.

Nemke so na zadnjih tekmovanjih nanizale dobre uvrstitve. Evropski prvenstvi 2020 in 2022 so sklenile na sedmem mestu. Sedme so bile tudi na svetovnem prvenstvo v Španiji leta 2021, medtem ko so decembra mundial na Danskem, Norveškem in Švedskem sklenile kot šeste.

Članki iz rubrike