komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 09.05.2024 12:33:00

Športni direktor Maribora pred derbijem z zanimivim sporočilom Olimpiji: "O situaciji v njihovem taboru ..."

alesfevzer.com
V Mariboru so v velikem pričakovanju večnega derbija z Olimpijo.

V soboto ob 20.15 bodo vse oči ljubiteljev slovenskega nogometa uprte v Ljudski vrt, ki bo gostil še zadnji večni derbi letošnje sezone. Po štirih tekmah prepovedi bodo lahko na tribunah tudi gledalci, kar daje derbiju še dodatni naboj. Pred tekmo je spregovoril tudi športni direktor Maribora Marko Šuler, ki je derbi, ki odloča o drugem mestu na lestvici, označil za tekmo vseh tekem. 

"Vemo, kaj pomeni derbi, še posebej v Mariboru. In še posebej v tem obdobju, ki so ga vmes zaznamovali nešportni dogodki, če se lahko tako izrazim. Prestali smo štiri tekme brez gledalcev na tribunah in verjamem, da nas ob ponovitvi otvoritvi vrat Ljudskega vrta pričakuje fantastična kulisa. Derbi v zelo dobrem obdobju, ki se bo, verjamem, nadaljevalo. Res pa je vsak derbi zgodba zase in se pripravljamo po ustaljenem ritmu. Imam zaupanje v ekipo, imel sem ga tudi v najtežjih časih, ko je marsikdo dvomil. Zdaj se izkazuje, da ta ekipa lahko ‘melje’ vse pred seboj in predstavlja Maribor, kot si ga želimo," je uvodoma povedal Šuler. 

Nekaj besed pa je namenil tudi velikemu tekmecu in o vseh težavah, s katerimi se sooča: "Pričakujem zelo dobro tekmo, nasprotnika pričakujemo z dolžnim spoštovanjem. Ne zanimajo nas preostale zadeve, ne razmišljamo o situaciji v njihovem taboru. Želimo biti mi tisti, ki bomo imeli glavno besedo na igrišču. Smo na dobri poti, v pravi smeri, še zdaleč pa nismo pri uresničitvi cilja. Vse, kar ni naslov ali pokalna trofeja, ni uspeh za Maribor. Gre pa za boljše izhodišče v evropskih kvalifikacijah in vemo, kaj nam v Mariboru pomeni Evropa. Ko seštejemo vse skupaj, je pomembno, kje tekmuješ, kdaj začneš. To bo le še dodaten motiv, da sezono končamo čim višje na lestvici. Nerad pa se ukvarjam s preračunljivostjo, enako zahtevam tudi od ekipe. V derbiju štejeje le tri točke, črto pod storjenim pa bomo potegnili na koncu sezone."

Članki iz rubrike