IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 15.04.2024 08:34:54

Uf, Ante Šimundža z ostrimi besedami proti sodnikom: Ni mi jasno ...

Grega Wernig
Ante Šimundža je bil po obračunu med Bravom in Mariborom zelo slabe volje.

Trener vijoličastih Ante Šimundža je bil nezadovoljen s sojenjem glavnega delivca pravice Mateja Juga; zmotil ga je razveljavljen gol Maksa Barišića in rumeni karton Jana Gorenca. V prvem primeru je trener vijoličastih prepričan, da bi gol moral obveljati, saj je po igri z roko Marka Božića žoga prišla do Marka Španringa, ki jo je sprejel, nato pa slabo oddal, žogo je prestregel Etienne Beugre, stekel v protinapad, obšel vratarja Ljubljančanov Matijo Orbanića in zadel vratnico, odbitek pa je v gol pospravil Barišić. 


V drugem primeru je mariborski trener prepričan, da bi si Jan Gorenc namesto rumenega kartona zaslužil rdečega, saj je bil zadnji igralec v ljubljanski obrambi, ko je s prekrškom zaustavil Božića, ki bi v nasprotnem primeru stekel sam proti vratom Brava. 

"Ni mi jasno. Tri situacije, ki so se spremenile v sedmih dneh. Enkrat je prednost, drugič ni prednost. Enkrat se vrne toliko nazaj, drugič se ne vrne. Imamo tekmo Mura – Olimpija, imamo tekmo Maribor – Radomlje in imamo tokratno tekmo. Dve situaciji, kjer je bila prednost dopuščena, tokrat pa ni bilo prednosti. Pri vsem tem se pojavlja zmeda, kakšna so pravila. Težko je ostati ravnodušen, še posebej, ker je enkrat tako, drugič drugače. Prav tako situacija pri prekršku Gorenca. Razlaga sodnikov je takšna, da ni bilo rdečega kartona. A če si igralec potisne žogo mimo tega branilca, gre sam proti golu, druga dva branilca nasprotnika sta za našim igralcem. Da ima obrambni igralec v takšni situaciji še vedno prednost, je malce čudno. A sodniki so tako odločili, mi pa smo to sprejeli," je vse skupaj pokomentiral Ante Šimundža.

Značke: šimundža, maribor, bravo

Članki iz rubrike