profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 17.04.2024 09:21:12

Drži se, Olsson! Klub razkriva, kaj se dogaja s Švedom, ki je igral tudi v Sloveniji

Profimedia
Nesrečni švedski nogometni reprezentant Kristoffer Olsson, ki je leta 2022 v Stožicah na tekmi lige narodov zaigral proti Sloveniji, počasi okreva hudih zdravstvenih težavah.

Švedski nogometaš Kristoffer Olsson je 20. februarja v svojem stanovanju izgubil zavest in so ga nato sprejeli v univerzitetno bolnišnico v Aarhusu. Tamkajšnje preiskave so pokazale, da se je v možganih 28-letnika zaradi redkega vnetja krvnih žil oblikovalo več krvnih strdkov. Takoj po dogodku se je sicer oglasil tudi njegov klub in v izjavi za javnost zapisal, da nezavest ni povezana z morebitnim poskusom samomora ali pa z drugimi zunanjimi dejavniki in s tem zavrnil namigovanja o morebitnih vzrokih.

28-letnega nogometaša so namestili na rehabilitacijsko kliniko za nevrološke motnje, kjer je ponovno pridobil "tako motorične kot verbalne sposobnosti", so sporočili iz kluba. Klub govori o "pomembnem" napredku: "Zdaj aktivno trenira, da lahko spet hodi in spet samostojno je."


Kljub temu se Olsson še naprej sooča s "kognitivnimi izzivi". Njegov klub je zapisal, da je negotovo, ali bo sploh kdaj popolnoma okreval. "Kljub temu so strokovnjaki v centru za zdravljenje optimistični zaradi Kristofferjevih korakov." Za Olssona bodo skrbela njegova družina in del klubskega osebja.

"Dih jemajoče je biti priča Kristofferjevemu boju proti bolezni," je povedal generalni direktor Midtjyllanda Claus Steinlein: "Njegov pozitiven odnos, njegov borbeni duh in njegova neutrudna volja do zmage nas vse navdihujejo."

Olsson je doma iz Norrköpinga na švedski vzhodni obali, igral je tudi za Arsenal, pred prihodom v Midtjylland pa še za švedski AIK, ruski Krasnodar in belgijski Anderlecht. Leta 2022 je proti Sloveniji odigral dve tekmi v ligi narodov. Za reprezentanco je zbral 47 nastopov.

Članki iz rubrike