palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Tim Obrez
Tim Obrez
1 30.09.2023 00:01:25

Nekateri bodo takoj odvrgli rokavice, drugi lahko varčujejo s strelivom

Luka Vovk
Obrisi novega razmerja moči so se v tej sezoni slovenskega prvenstva hitro izostrili. Na neki točki se je celo zdelo, da liga poteka v podobni smeri kot lani, ko si je Albert Riera s svojimi fanti brez težav pokoril konkurenco. V primeru takšnega scenarija bi mediji in nevtralni ljubitelji ostali brez želene drame. Prejšnji krog pa je znova močno premešal karte in poskrbel, da so se nova vprašanja začela postavljati sama od sebe ter da bomo to kolo pričakali še z nekoliko večjo nestrpnostjo.

e-stave logo


Jutri ga bosta odprla Bravo in Domžale. Ljubljanski klub se je že zdavnaj izoblikoval v stabilnega prvoligaša, še vedno pa ni dokazal, da se je zmožen boriti tudi za višje cilje. Ko je Arnolova četa prepričljivo opravila z mestnim tekmecem, se je zdelo, da je s tem dobila zalet za sijajno serijo. A je le nekaj dni pozneje stopila na bananin olupek v zdraviliškem mestu. Šiškarji bodo danes poskušali popraviti vtis, a velja izpostaviti, da so na zadnjih osmih tekmah proti Domžalam iztržili le tri od možnih 24 točk, nasprotnik pa je v tem trenutku dovolj ranljiv, da bi lahko to dolgo serijo brez zmage prekinili. Tako bi Dušanu Kosiću prizadejali 100. trenerski poraz v prvi ligi. Ravbarji so namreč pod vodstvom ljubljanskega stratega osvojili le štiri točke na sedmih tekmah in jasno je, da so se ob Kamniški Bistrici prižgali oranžni alarmi. Rumena družina je proti Muri veliko kombinirala, a pravega navdiha ni imela. Obstaja velika verjetnost, da bo na Žaku ubrala drugačno taktiko in (za)igrala bolj previdno. In glede na karakteristike gostitelja se veliko zadetkov ne zdi ravno verjetno.

Zaradi trgovanja grofov, ki so v svoje vrste zvabili štiri nogometaše, ki so predstavljali levji delež pri Murinem pohodu do naslova, se je med kluboma razvilo veliko rivalstvo. In nobenega dvoma ni, da bo v Murski Soboti odigran derbi kroga. Novi obrisi Murine igre so se močno izrazili po zgolj treh tekmah pod vodstvom Vladimirja Vermezovića. Srb se osredotoča na zapiranje pristopov do lastnih vrat in stavi na protinapade. Zanimivo bo videti, kako se bodo na to prilagodili Celjani, ki so med tednom klonili pred Aluminijem in doživeli prvi poraz v tej sezoni. Nekatere Rierove poteze na dvoboju s Kidričani pa so bile, milo rečeno, precej nenavadne. Od tega, da je v primerjavi s prejšnjo tekmo opravil sedem sprememb, do vse prej kot pričakovanih zamenjav v trenutkih, ko obračun ni potekal po njihovih željah. Mnogi so se zato začeli spraševati, ali je bilo v ozadju kaj drugega in ali so določeni odnosi – na relaciji med slačilnico in vodstvom – pod streho stadiona Z'dežele začeli »puščati«. Kakorkoli, kljub številnim ugibanjem Celjani danes veljajo za favorite.

Rogaška, ki je po skromnem uvodu dokazala, da je lahko konkurenčna v tem tekmovanju, bo svojo prvo zaporedno zmago med elito v zgodovini kluba lovila proti aktualnim prvakom. Olajševalna okoliščina za Drobnetovo četo bo tudi razrito igrišče na prenovljenem objektu. Bomo videli, ali bo Olimpija na slabi travnati površini lahko razvila svojo igro in prekinila niz treh tekem brez zmage. Varovanci Henriquesa imajo sicer najučinkovitejši napad v ligi, zares skrb vzbujajoče pa je, da imajo tudi najslabšo obrambo. V tej sezoni v povprečju prejmejo dva gola na prvenstveno tekmo, če upoštevamo vsa tekmovanja, pa na zadnjih 13 obračunih niso uspeli ohraniti nedotaknjene mreže. Kljub zahtevnim razmeram se zdi jutrišnji nasprotnik primeren za prekinitev tega niza, prav tako bi bilo vse drugo kot popoln izplen zmajev veliko presenečenje.

Svež je spomin na predlansko sezono, ko so nogometaši Radomelj na Bonifiki ugnali Koprčane in tako popolnoma zasukali tok prvenstva ter do naslova izdatno pomagali Mariboru. Dvoboji teh dveh ekip od takrat vzbujajo veliko več pozornosti. Čeprav so mlinarji v primerjavi z začetkom sezone močno dvignili formo, so trenutno na zadnjem mestu na lestvici. Rezultati prejšnjega kroga jim nikakor niso šli na roko, tudi tekma s kanarčki pa za njih ne prihaja v idealnem času. Koper je pri vrhu lestvice, jutri bo lovil gol že na 10. zaporedni prvenstveni tekmi, predvsem pa je vredno izpostaviti, da je pod vodstvom Zorana Zeljkovića na stadionu ob Kamniški Bistrici na devetih tekmah osvojil 21 od možnih 27 točk. Triinštiridesetletni strateg v Domžalah še ne pozna poraza in vsaj na papirju je malo možnosti, da bi se to po tem krogu spremenilo. Zagotovo pa se bodo Primorci zadovoljili le z zmago.

Robert Pevnik je z okrnjenim kadrom senzacionalno premagal vodilno ekipo slovenskega prvenstva in prekinil serijo petih zaporednih porazov. Vsekakor velika zmaga, vseeno pa Kidričani zaradi nje ne smejo lebdeti med oblaki, kajti lagali bi, če bi zapisali, da prav nič ne kaže na to, da jih je Albert Riera vsaj malce podcenjeval. Zagotovo je skok iz rdeče v rumeno cono dobra popotnica za obračun z vijolicami, ki so proti Radomljam prekinile serijo šestih tekem brez zmage. To je bil higienski minimum, vodstvo kluba pa je še vedno pod izrazitim pritiskom in ob morebitnem spodrsljaju v Šumi bi lahko prišlo do številnih kadrovskih sprememb. Zanimivo bo videti, kako bo v alarmantnih okoliščinah Damir Krznar motiviral fante in jih pripravil za štajerski derbi. Navijači so že izgubili potrpljenje in verjetno jih bo Hrvat na svojo stran lažje pridobil z energičnim in napadalnim pristopom od prve minute.

Značke: stave, prva-liga