evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 08.05.2024 05:57:23

Uf, Dallas, tako pa ne bo šlo: Dončić in druščina doživeli pravo zaušnico (video)

Profimedia
Oklahoma in Dallas sta odigrala prvo tekmo polfinala zahodne konference.

Po tem, ko so košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem v prvem krogu končnice izločili LA Clippers, jih je v naslednjem krogu pričakal veliko večji zalogaj. Oklahoma je namreč mnoge presenetila s prvim mestom po rednem delu tekmovanja, saj gre za najmlajšo ekipo, ki pa na čelu s prvim zvezdnikom Shaiem Gilgeous-Alexandrom igra izjemno hitro.

Pri Dallasu so se zavedali, da bo Oklahoma težek zalogaj, a so klub temu zelo izenačeno stopili v dvoboj. Po prvi četrtini je bil izid izenačen na 23:23, zanimivo pa je, da je spet zelo zadržano nastopil Kyrie Irving, ki v uvodnih 12 minutah ni dosegel niti točke, kar se ni zgodilo prvič. V nadaljevanje je Dallas najprej stopil izjemno pogumno, Irving je dosegel svojih prvih 6 točk na tekmi in Dallas je bil v vodstvu.

Nato pa je Oklahoma poskrbela za delni izid 16:5 po zaslugi kanadskega zvezdnika, ki je v prvem polčasu metal kar 11 prostih metov, kar le pove o tem, koliko prekrškov so sodniki piskali nad njim. Na drugi strani se je Dončić mučil predvsem z metom za 3 točke, ki mu v tej končnici nikakor ne steče, prav tako pa ne soigralcem in Oklahoma je ob polčasu vodila z 62:53.

Ko je Dallas ob začetku drugega polčasa poskrbel za delni izid 12:4 in izničil prednost domačinov, se je zdelo, da bi lahko gledali izjemno izenačeno končnico. A navijači Teksašanov so s tem upanjem živeli le nekaj minut, nato pa je prišlo do popolnega razpada sistema. Dallas ni imel posebej razpoloženega igralca, tudi Luka Dončić tokrat ni imel svojega dne, na drugi strani pa so igralci Oklahome na krilih navijačev zadeli vse in se poigravali s tekmecem, prednost pa je hitro narasla na več kot 20 točk. 

V zadnji četrtini so gostje le nemo spremljali šov domačinov, igrali so brez energije, brez ideje, z ogromno napakami in zgrešenimi meti. Na koncu je bil izid 117:95. Dončić je tokrat dosegel 17 točk, 6 skokov in 9 asistenc, najbolj učinkovit član Dallasa je bil Irving z 20 točkami. Prvo ime tekme pa je bil nedvomno Shai Gilgeous-Alexander z 29 točkami. 

Članki iz rubrike