Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
1 22.04.2024 06:22:11

Znani finalisti nagrade MVP! V igri le še trojica, Dončić po porazu v Los Angelesu prejel novico, da ...

Profimedia
Liga NBA je razkrila trojico, ki ostaja v igri za nadvse cenjeno priznanje MVP.

Luka Dončić je s soigralci za uvod v končnico lige NBA izgubil proti ekipi, ki ga je v zadnjih petih letih že dvakrat izločila. Košarkarji Los Angeles Clipperrsov so bili po zaslugi odličnega prvega polčasa na koncu boljši s 109:97, Slovenec pa je bil še enkrat več prvi strelec tekme. Dosegel je 33 točk, dve manj je prispeval Kyrie Irving.

Dončića je po tekmi v vsaj malce boljšo voljo verjetno spravila novica, da ostaja v igri za nadvse cenjeno priznanje v ligi NBA. Vodstvo tekmovanja vsako leto podeli tudi individualna priznanja, za najbolj prestižno pa v igri ostajajo še trije košarkarji. Nagrada za najkoristnejšega igralca rednega dela bo šla tako v roke Luki Dončiću, Nikoli Jokiću ali pa Shaiu Gilgeous-Alexandru.

Končni vrstni red bo znan v začetku prihodnjega meseca, po nekaterih informacijah pa se zmaga nasmiha srbskemu centru, za katerega bi bila to že tretja tovrstna nagrada v zadnjih štirih letih.

Dončić je doslej najvišje v glasovanju za najkoristnejšega igralca končal v sezoni 2019/20, ko je bil četrti. Sezono kasneje je bil šesti, nato peti, lani pa je ob neuvrstitvi Dallasa v končnico zasedel osmo mesto. Prvič se je uvrstil med tri finaliste za MVP.


Jokić, ki je Nuggets lani vodil do prvega naslova prvaka, je četrtič v nizu v najožjem izboru za najkoristnejšega igralca, nagrado je dobil leta 2021 in 2022 ter bil drugi v glasovanju lani, ko je zmagal Joel Embiid iz Philadelphie 76ers.

Srbski zvezdnik ima povprečje 26,4 točke, 12,4 skoka in devet podaj za Denver, ki je redni del lige končal na drugem mestu na zahodnem delu, Oklahoma pa je bila prva. Zanjo je Gilgeous-Alexander v povprečju nanizal 30,1 točko, 5,5 skoka, 6,2 podaji in dve blokadi.

Francoz Victor Wembanyama je glavni favorit v igri za novinca leta in je tudi v širšem krogu tekmecev za najboljšega obrambnega igralca. Za novinca sta kandidata še soigralec Gilgeous-Alexandra Chet Holmgren in igralec Charlotte Hornets Brandon Miller.

Za najboljšega obrabnega igralca se potegujeta še francoski center Minnesote Timberwolves Rudy Gobert, dobil jo je že trikrat, in član moštva Miami Heat Bam Adebayo.

Med tremi igralci, ki so najbolj napredovali, so Tyrese Maxey, Coby White in Alperen Sengun. Za trenerja leta pa so ostali v igri Mark Daigneault (Oklahoma City), Chris Finch (Minnesota) in Jamahl Mosley (Orlando).

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike