podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sta
sta
10 27.04.2024 09:24:26

Luka Dončić po pomembni zmagi: To velja še posebej zame, ampak povem vam ...

Profimedia
Slovenski zvezdnik in soigralci garali v obrambi.

Košarkarji Dallas Mavericks so na tretji tekmi uvodnega kroga končnice v severnoameriški ligi NBA premagali Los Angeles Clippers s 101:90 in povedli v zmagah z 2:1. Slovenski as Luka Dončić je bil prvi strelec tekme z 22 točkami, prispeval je še 10 skokov in devet podaj, njegova ekipa si je zmago zagotovila predvsem s trdo obrambo.

Dallas je na domačem parketu prisil goste v 19 izgubljenih žog in 45-odstotni met iz igre, pri tem so košarkarji Dallasa blokirali kar sedem poskusov gostov. Čeprav domačini niso bili učinkovitejši pri metu iz igre, Dončić je imel zgolj 28-odstotni met iz igre, pa so zato veliko nadoknadili z borbo v obrambi. "Mislim, da je povsem očitno, da imamo v obrambi drugačen pristop," je po tekmi dejal center Dallas Dereck Lively II. "Želimo biti agresivni tudi, ko ima nasprotnik žogo."

Obramba je bila tudi ključna, da so domačini preobrnili izid v svojo korist v drugi četrtini, potem ko so tekmeci že imeli vodstvo sedmih točk. Sledila je serija 12:0 za vodstvo, ki ga Dallas ni več izpustil iz rok. "Obramba nam je pomagala ustvariti priložnosti v napadu," je povedal Dončić. "V napadu nismo dobro igrali, kar velja še posebej zame. Ampak zmagali smo, to je vse, kar je pomembno."

Tekma je sicer znova bila izjemno fizična na obeh straneh. Skupaj sta si ekipi prislužili pet tehničnih napak, nešportno osebno napako in dve izključitvi. V zadnji četrtini je bil izključen branilec Los Angeles Clippers Russell Westbrook, potem ko je Dončića ob prekršku vrgel na tla. Po soočenju z Westbrookom je bil nato izključen še Dallasov P.J. Washington, ki je pred tem že prejel tehnično napako ob prerivanju s Terrencom Mannom.

Pri Dallasu je imel Kyrie Irving večji del tekme težave z osebnimi napakami. V uvodnih minutah drugega polčasa se je po prejeti četrti osebni napaki moral usesti na klop, nato se je vrnil na parket malo pred koncem tretje četrtine in v naslednjih 13 minutah dosegel 19 od svojih 21 točk.

Dallas je s pomočjo Irvinga znova povečal prednost na skoraj 20 točk, potem ko se je Los Angeles približal na zgolj šest razlike v zadnjem delu tretje četrtine.

Pri Clippers je težave z osebnimi napakami imel Paul George, ki je tekmo končal z zgolj sedmimi točkami, petimi skoki in petimi podajami. Prvi strelec Los Angelesa je bil James Harden z 21 točkami, prav toliko jih je s klopi prispeval Norman Powell.

Pred četrto tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času, pa dodatne skrbi za tekmece Dallas povzroča koleno Kawhija Leonarda. Po devetih izpuščenih tekmah zaradi vnetja v leta 2021 poškodovanem kolenu, je bil Leonard tokrat drugič zaporedoma v postavi, a ni pokazal svoje prave igre.

Tudi sicer naj se njegovo koleno ne bi dobro odzvalo na ponovno igranje. "Po prvi tekmi koleno ni bilo v stanju, kot bi si želeli. Vsi se trudimo ga pripravit za igranje, a bo očitno potreben čas," je dejal Leonard, katerega nastop na četrti tekmi je tako pod vprašajem.

Na preostalih tekmah večera so Indiana Pacers prišli do vodstva v seriji z Milwaukee Bucks. Mož odločitve za šestouvrščeno ekipo na vzhodu je bil Tyrese Haliburton, ki je dosegel koš in dodatni prosti met 1,6 sekunde pred koncem prvega podaljška za zmago z 121:118.

Haliburton je sicer pred tem imel težave z metom, zadel je zgolj en poskus od 12 za tri točke, a se je izkazal v pravem trenutku, ob tem pa prispeval še trojni dvojček s kar 16 podajami in 10 skoki.

Tik pred zmago v uvodnem krogu končnice pa so po petkovih tekmah košarkarji Minnesota Timberwolves, ki so s 126:109 premagali Phoenix Suns za vodstvo s 3:0 v zmagah. Anthony Edwards je za Minnesoto dosegel 36 točk.

Članki iz rubrike