IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 12.04.2024 08:10:56

Kralji v končnici, Kopitar pa spet med ... Uh, le kaj bi Los Angeles brez njega?! (video)

Profimedia
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL premagali Calgary Flames s 4:1 in končno potrdili nastop v končnici, kamor so se uvrstili tretjič zaporedoma. Kapetan kraljev Anže Kopitar je k 42. zmagi v sezoni prispeval podaji za 1:0 in 4:1.

Hrušičan na začasnem delu v Kaliforniji je prvo podajo prispeval v uvodni tretjini, ko je z igralcem več na ledu v sedmi minuti zadel Kevin Fiala.

Vodstvo ekipe iz Kalifornije sta v drugem delu povišala Viktor Arvidsson in Akil Thomas, preden je Jonathan Huberdeau gostom iz Kanade v 49. minuti vrnil nekaj upanja za preobrat.

Velika prednost Calgaryja je bila sproščenost, saj je ekipa brez možnosti za preboj v drugi del tekmovanja in igra le še za občinstvo.

A še tretjič na četrtem obračunu v sezoni se je zmage veselil Los Angeles. Vnovič je bil med podajalci dolgoletni slovenski reprezentant, ki je bil soudeležen v akciji, s katero je Arvidsson z drugim golom na tekmi zapečatil končni izid.

Do konca rednega dela ta in prihodnji teden Los Angeles čakajo obračuni z Anaheim Ducks, Minnesota Wild in Chicago Blackhawks. Možen tekmec v končnici pa je vnovič Edmonton, ki je kralje izločil v prvem krogu v preteklih dveh sezonah.



"Potrditev končnice je bil naš cilj. V sezoni smo dobro opravili delo in dosegli želeno. S tekmeci v nadaljevanju pa se ne ukvarjam. Z Nashvillom smo preteklosti dosegli 'play-off' na zadnji tekmi rednega dela, na koncu pa smo igrali v finalu Stanleyjevega pokala. Vse je odvisno od ekipe in kako zaigraš na tekmi," se je naprej ozrl junak dneva Arvidsson.

"Kako si se uvrstil v končnico, ni pomembno. Pomemben je ritem, ki ga tam ujameš in kako se v tistem trenutku počutiš," pa ga je dopolnil Kopitar, ki se še dobro spomni leta 2012, ko se je z Los Angelesom na osmem mestu prebil v nadaljevanje, na koncu pa so kralji postali prva ekipa, ki se je z osmega mesta v konferenci prebila vse do naslova.

"Današnja tekma proti Calgaryju nikakor ni vbila lahka, saj z igro, ki smo jo nazadnje pokazali proti Anahemiu, nismo bili zadovoljni. Današnja zmaga je kar nekakšna odrešitev. Mislim, da smo delo danes večinoma opravili dobro in popravili svojo raven igre," je še dejal 37-letni slovenski hokejist.

Na preostalih tekmah je Sydney Crossby k zmagi Pittsburgha proti Detroitu s 6:5 po podaljšku prispeval gol in dve podaji, tudi odločilno v drugi minuti dodatnega dela, ko je za zmago zadel Erik Karlsson.

Crosby je s podajama dosegel mejnik 1000 podaj v karieri, kar je doslej uspelo le 14 hokejistom v zgodovini lige. Današnji učinek pa je bil še kako pomemben, saj je Pittsburgh z zmago ohranil možnosti za končnico.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike