sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

hu
hu
1 03.05.2024 19:01:12

Bitka za 'Okinavo' dobljena! Slovenci so le zlomili japonske samuraje...

IIHF
Slovenska reprezentanca je na četrti tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu dosegla tretjo zmago.

Slovenija - Japonska 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Bolzano - Dvorana Sparkasse Arena, gledalcev 1750, sodniki: Buss (Latvija), Fernandez (ZDA, glavna); Mantovani (Italija), Niittyla (Finska).
Strelci: 1:0 Mehle (Sodja, 4.), 2:0 Simšič (Drozg, 13.), 2:1 Nakadžima (Otsu, 31.), 3:1 Drozg (Macuh, Török, 60., PP1).
Kazenske minute: Slovenija 6, Japonska 8.

Slovenska hokejska reprezentanca je naredila velik korak k vrnitvi med najboljše. S tretjo zmago na SP imajo Slovenci vse niti v svojih rokah, ob zanje idealnem razpletu tekme med Italijo in madžarsko pa bi se lahko napredovanja med elito za leto 2025 veselili že danes.
Svoj del naloge so opravili odlično in z borbeno predstavo premagali trdožive Japonce. Če bodo v večerni tekmi Madžari po rednem delu ugnali Italijo, pa bo Slovenija že krog pred koncem imela v rokah eno od prvih dveh mest, ki pomenita napredovanje.
Čeprav je bil končni izid pozitiven in imajo izbranci Eda Terglava na računu nove tri točke, skupno so zdaj pri devetih, pa je je bila pot do njih izjemno težka.


Že pred prvenstvom so v slovenskem taboru opozarjali na specifičnost azijske hokejske igre, ki Slovencem nikoli ni ustrezala, prvo opozorilo, da to drži, pa so v Bolzanu dobili na uvodni tekmi, ko so klonili s Korejci.
Vsaj v prvem delu tekme danes ni bilo videti, da se bodo težave ponovile. Slovenija je začela poletno in tudi hitro dosegla zadetek. Potem ko je Jaka Sodja ukradel plošček in lepo zaposlil Žigo Mehleta, je ta zadel za 1:0 že v četrti minuti.
Sledilo je še nekaj nevarnejših akcij Slovenije, vodstvo pa je povišala v 13. minuti. Natančen podajalec izza gola je bil Jan Drozg, na pravem mestu pred golom pa Nik Simšič, ki mu ni bilo težko premagati vratarja Juto Narisavo.
Težave so se začele v drugi tretjini. Japonska je zaigrala precej bolj trdo in agresivno, kar je Slovencem povzročilo precej težav. V uvodnih minutah je igra potekala večinoma pred Gašperjem Krošljem, a je bil podobno kot proti Italiji razpoložen in je ustavil nekaj nevarnih strelov.
Klonil pa je v 31. minuti, ko je Japonska po hitrem protinapadu znižala. Ob koncu te tretjine so si tudi Slovenci pripravili nekaj priložnosti, a Matic Törok, Rok Tičar in Sodja niso bili dovolj natančni, da bi zagotovili mirnejši zadnji del.
Ta je tako minil v podobnem ritmu kot druga tretjina. Japonci so pritiskali, Slovenci so se uspešno branili, prežali pa predvsem na protinapade, v enem je bil Drozg blizu uspehu v 53. minuti.
V končnici pa so nato Japonci sami olajšali delo Sloveniji. Privoščili so si namreč zaporedni kazni, tako da je imela Slovenija v zadnjih štirih minutah skorajda vseskozi na ledu igralca več. Ob prvi prednosti so Slovenci tekmece sicer stisnili pred gol, a še brez uspeha, ob drugi pa je nato pol minute pred koncem iz bližine zadel Drozg in dokončno potrdil zmago.
Slovenci bodo zadnjo tekmo z Madžari igrali v soboto ob 19.30.

Članki iz rubrike