sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 04.05.2024 13:31:16

Je Anže Kopitar s temi besedami najavil igralsko upokojitev?

Profimedia
Najboljši slovenski hokejist vseh časov, 36-letni Anže Kopitar, je pred dnevi z Los Angeles Kingsi izpadel v 1. krogu končnice proti Edmontonu.

Po koncu sezone je dejal, da bi se lahko tekmovalno upokojil leta 2026 po izteku svoje prihajajoče dveletne pogodbe z Los Angeles Kings, ki začne teči naslednjo sezono.

"Nisem razmišljal o tem tako daleč, ampak, ja, star bom 39 let, mislim, da bo to kar dobra starost, da morda razmišljam o koncu," je Kopitar dejal med intervjuji po petkovem izpadu njegove ekipe proti Edmonton Oilers v prvem krogu končnice na Zahodu.

Kopitar je s Kralji v letih 2012 in 2014 osvojil Stanleyjev pokal in 6. julija z njimi podpisal novo dveletno pogodbo v skupni vrednosti 14 milijonov dolarjev, ki velja do konca sezone 2025/26. Kings so se v treh zaporednih sezonah in prvič v tem obdobju po sezoni 2013/14 uvrščali v končnico. A so jih že tretje leto zapored izločili Oilers v prvem krogu in tako niso zmagali v seriji od naslova leta 2014.



Kopitar je dejal, da ne želi sodelovati pri morebitni preobrazbi ekipe v naslednjih dveh letih, ki semogoče obeta po tem razpletu. "Mislim, da zdaj nimam več časa za spremembe. Kot sem rekel, imam še dve leti, če gremo v popolno obnovo, to ni nekaj, kar si želim. In mislim, da je tukaj nekaj igralcev, ki so absolutno zelo dobri in na tem moramo graditi."

Vodilni med Kralji vseh časov po številu odigranih tekem (1373) in asistenc (792) je četrti po številu zadetkov (419) in drugi po številu točk (1211) v zgodovini ekipe. Obenem je tudi najboljši v končnicah Los Angelesa po številu odigranih tekem (97), drugi po asistencah (55) in tretji po točkah (80).

Kopitar je v tej sezoni na 81 tekmah zbral 70 točk (26 golov in 44 podaj), s čimer je zasedel tretje mesto v moštvu Los Angelesa po številu točk in bil izenačen na drugem mestu po številu podaj. To je šele drugič v zadnjih 17 letih, da ni bil vodilni napadalec Kingsov, pred tem je bilo to v sezoni 2016/17.

Značke: anže-kopitar, nhl

Članki iz rubrike