bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 09.05.2024 20:07:56

Presenečenje z belih strmin! Najboljši slovenski smučar se je razšel s trenerjem! Tu so podrobnosti!

Profimedia
Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novo trenersko ekipo. Izvrstni veleslalomist se je odločil za konec sodelovanja z dolgoletnim trenerjem Klemenom Bergantom, ki je bil zraven največjih uspehov Kranjca. "S Klemenom ne bova več nadaljevala," je Kranjec danes potrdil v telefonski izjavi za STA.

"V zadnjem obdobju od aprila do zdaj se s Klemenom nisva strinjala v določenih stvareh. Potem sem se vseeno odločil, da je pa mogoče čas za nekaj drugačnega, za neko novo energijo," je pojasnil Kranjec.

"Glede na to, da se o nekaterih stvareh nisva strinjala, nisem se strinjal z nekaterimi njegovimi idejami, sem prišel do takšnega zaključka in potem je bila na koncu to moja ideja," je še dejal Kranjec.

V tem trenutku še nima izbranega novega trenerja. "Sem še v dogovarjanju z nekaterimi drugimi trenerji, tako da potrjenega še nimam ničesar, načeloma pa bi, številčno, ekipa morala biti takšna kot lani, serviser in fizioterapevt bosta ista, zamenjala pa se bosta glavni trener in pomočnik trenerja," je pojasnil v pretekli sezoni peti veleslalomist v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.


Kranjec je že začel priprave na novo tekmovalno sezono, katere vrhunec bo februarsko svetovno prvenstvo v Saalbachu v Avstriji. Kot običajno za ta čas leta je to obdobje v znamenju kondicijskih priprav. "Upam, da si bom čim prej našel novega trenerja in pomočnika trenerja, da potem gremo lahko spet mirno naprej."

Kranjec je bil v pretekli sezoni najboljši Slovenec. Na treh veleslalomih se je zavihtel na zmagovalni oder ter trikrat osvojil tretje mesto. Sezono je sklenil v elitni veleslalomski sedmerici na petem mestu. Pred začetkom sezone je imel bolj smele in podjetne načrte, saj si je želel, da bi vsaj ponovil uspeh iz sezone 2022/23, ko je prvič sezono končal kot tretji veleslalomist.

Kranjec se je pod Bergantovim vodstvom zavihtel med veleslalomsko elito ter vpisal 14 uvrstitev na zmagovalni oder v konkurenci svetovnega pokala, od tega tudi dve zmagi.

Eden najuspešnejših slovenskih smučarskih tandemov je na zimskih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu poskrbel tudi za olimpijsko odličje, ko je Kranjec za uspeh kariere osvojil kolajno srebrnega sijaja v veleslalomu. Na svetovnih prvenstvih je bil leta 2019 v Areju najvišje peti.

Članki iz rubrike