michelle-obama, marian-robinson Svet24.si

Umrla mama Michelle Obama

manica janezic ambrozic Lady

Manica Janežič Ambrožič več s sodelavci kot z...

janez jansa sr Necenzurirano

Janši kaže dobro: še malo, pa bo zadeva Trenta ...

anže logar, eva irgl, janez janša Reporter.si

Zdaj je znano, s čim je Logar tako razburil ...

nataša-pirc-musar, nogometna-reprezentanca, matjaž-kek Ekipa24.si

Kek v svojem slogu in brez dlake na jeziku Pirc ...

ramirez Odkrito.si

Od babice do seksi zapeljivke

doncic 24 pm Ekipa24.si

Za pojest! Ta fotografija Gabriele očarala svet! ...

STA
STA
0 17.05.2024 21:56:23

Slovenke v Litvi v polfinalu

Profimedia
Slovenske odbojkarice na mivki so se v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki se odvijajo na pokalu narodov v Litvi, uvrstile v polfinale. Slovenke so najprej odpravile Slovakinje, nato pa so bile po zlatem nizu uspešnejše še od Avstrijk, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Maja Marolt in Živa Javornik sta z 2:1 odpravili prvo slovaško dvojico, zatem pa sta bili Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin tudi boljši in zmagali z 2:0.

V popoldanskih urah so Slovenke igrale z Avstrijkami, ki sodijo med favoritinje skupine. Na prvi tekmi je Avstrija z 2:1 premagala Marolt in Javornik, a sta Kotnik in Lovšin z zmago z 2:1 na drugi tekmi izsilili zlati niz, slavili s 16:14 in tako Sloveniji priigrali uvrstitev v polfinalu.


Slovenke se bodo v boj za veliki finale podale v soboto zvečer, na svoje tekmice pa še čakajo.

"Ne glede na ves stres smo skušali ostati mirni in zbrani, daleč od tega, da nam je bilo lahko. Prilagodili smo se tako, da smo pred samim tekmovanjem in ogrevanjem naredili kratek trening z aktivacijo. Vedeli smo, kaj nas čaka na tekmah s Slovakinjami. Na Avstrijke smo se pripravili že precej prej. Vemo, koliko vlagajo v odbojko na mivki, koliko tekmujejo in na kakšni ravni je vse organizirano. Pričakovali smo težki tekmi, takšni sta tudi bili. A na koncu lahko le pohvalim naša dekleta," je po prvem dnevu tekmovanja za OZS dejal selektor Tadej Boženk.

Tekmovanje bodo v soboto v Hamburgu začeli tudi moški, Slovenija bo igrala v postavi Danijel Pokeršnik, Klemen Šen, Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak.

Članki iz rubrike