zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ou
ou
0 24.04.2024 21:40:46

Huda klofuta za Calcit - ACH ekspresno, a ne z lahkoto do dvajsetega naslova

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so tudi na tretji finalni tekmi državnega prvenstva premagali kamniški Calcit in osvojili 20. naslov državnih prvakov s 3:0 v zmagah.

ACH - Calcit 3:2 (28, -24, 20, -22, 12)
Ljubljana - Dovorana Tivoli, gledalcev 1122, sodnika: Rožej, Jovanović.
ACH Volley: Marković, Kržić 7 (2 bloka), Šket 24 (1 blok, 1 as), Najdič 2 (1 as), Marovt 21 (2 bloka), Šen, Kovačič, Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 29 (4 ase, 3 bloke), Videčnik 8 (1 as, 2 bloka), Song.
Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič, Lazar, Klobučar 1, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 11 (5 blokov), Okroglič 12 (1 as), Mitrašinović, Brunet 30 (3 ase, 5 blokov), Oman, Bakonji, Dulčev 23 (1 as, 1 blok), Pavlović 6 (1 as, 2 bloka).

Odbojkarji ACH Volleyja so tretje leto zapovrstjo državni prvaki. Na tretji tekmi finala so v Tivoliju s 3:2 premagali Calcit Volley in serijo dobili s 3:0 v zmagah. Za oranžne zmaje je to jubilejni, 20. naslov državnih prvakov, z njim so tudi rešili sezono.
V srednjeevropski ligi letos niso nastopili, izgubili pa so v polfinalu pokala - oba naslova je osvojil Calcit, izguba prvenstva bi tako za njih pomenila malo katastrofo.
ACH Volley je bil najboljši že po rednem delu prvenstva, a je že takrat kazal znake ranljivosti. Poraza v polfinalu pokala in na tekmi četrtfinala so sodu izbili dno, vodstvo kluba je odstavilo trenerja Radovana Gačiča in na njegovo mesto postavilo Matjaža Hafnerja. Ta poteza se je izkazala kot odlična, nekdanji reprezentant je ekipo prerodil, ji vrnil energijo, ki je bila v finalnih tekmah odločilna.
Kljub temu, da so finale dobili gladko, pa Ljubljančani nikakor niso imeli lahkega dela. Kamničani so se na vseh tekmah dobro borili, a v odločilnih trenutkih jim je vedno nekaj zmanjkalo. Tako je bilo tudi na zadnji tekmi, ki so jo odločale malenkosti, ACH je zmagal po petem nizu.
Prva dva niza sta bila izenačena od začetka do konca. V prvem si nobena od ekip ni priborila več kot dveh točk prednosti, Calcit je zadnjič imel tako prednost pri izidu 20:22. A prvo zaključno žogo so si priborili domači, ki so nato zamudili nekaj priložnosti, dokler Jan Pokeršnik, na koncu z 29 točkami tudi najučinkovitejši igralec domače vrste (dosegel je tudi štiri ase in tri bloke), niza ni zaključil z asom.
Podoben potek je imel tudi drugi niz, v katerem so domači spet imeli zaključno žogo za vodstvo 2:0, a je Pokeršnik storil napako s servisom, na drugi strani pa je Lazaro Brunet, s 30 točkami najučinkovitejši igralec tekme, z dvema blokoma izid izenačil na 1:1.
Tretji niz je bil odločen prej kot prva dva. Gostitelji so s serijo odličnih servisov Alena Šketa povedli s 6:2, nato vodili z 12:6, gosti so se še približali na 14:16 in 16:19, bližje pa niso prišli, to so jim preprečile lastne napake.
Prva finalna tekma se je končala z zmago ACH s 3:1, druga s 3:0, Kamničani pa so poskrbeli, da serija ni minila brez "tie breaka". Izenačili so na 2:2, toda da bi dosegli kaj več, so preslabo začeli skrajšani niz. Domači so ga odprli z vodstvom 3:0, blok Videčnika jih je popeljal do izida 6:2, prednost pa so nato uspešno branili do konca. Kamničani so še imeli nekaj upanja pri izidu 13:11, toda za zadnji točki prvakov je poskrbel Šket, ki se je tako veselil še četrtega zaporednega naslova državnih prvakov. Tri je osvojil z Ljubljančani, pred tem pa je bil najboljši v državi tudi z Mariborom.

Maribor tretji
Maribor - Panvita Pomgrad 3:1 (22, -21, 17, 15) 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 357, sodnika: Atanasov, Adrović.
i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek 8 (4 ase, 1 blok), Pernuš 4 (1 as, 3 bloke), Adžović, McConnell 17 (2 asa, 3 bloke), Valenčič, Bračko 14 (1 as), Kumer, Kržič 9 (5 blokov), Donik 11, Fink 2 (1 as), M. Novak.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 8, Šormaz 20 (1 as, 2 bloka), Kolarić, Drvarič 4 (2 asa, 1 blok), Vrabl, Suhadolnik 5 (1 as, 2 bloka), Legen 1, Bedrač, D. Novak, Mirković 17 (1 as).

V boju za tretje mesto državnega prvenstva ni bilo presenečenja. Potem ko so Sobočani na domači tekmi skupni izid izenačili, na odločilni tekmi niso imeli pravih možnosti. Dobili so sicer drugi niz, a v naslednjih dveh so bili varovanci Sebastijana Škorca precej boljši tekmec.

Bržčas je bilo odločilno vodstvo 6:0 v tretjem nizu, do katerega so domači prišli z odličnimi servisi Timoteja Voduška. Po tem se gosti niso več resneje približali, v četrtem nizu pa so se še držali do izida 8:8 in 17:15, nato pa do konca niso več osvojili niti točke, servisi Roka Bračka, ki je z asom tudi končal tekmo, so bili za njih previsoka ovira.

Nenad Šormaz iz vrst gostov je bil z 20 točkami najučinkovitejši igralec tekme, pri domačih jih je Connor McConnell dosegel 17.

Članki iz rubrike