evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
1 07.05.2024 17:30:47

Spet izjemno napet sprint na Giru! O zmagovalcu so odločali centimetri, Tadej Pogačar pa ...

Profimedia
Italijan Jonathan Milan je zmagovalec četrte etape dirke po Italiji, ki je karavano kolesarjev popeljala od Piemonta do Ligurske obale. Etapa v dolžini 190 km se je pričakovano odločala s sprintom v samem zaključku v mestecu Andora, ob tem pa ni bilo sprememb na vrhu skupne razvrstitve, kjer je v vodstvu slovenski as Tadej Pogačar.

Etapo je zaznamovalo več poskusov pobegov, ki pa niso uspeli, zato so na svoj račun v zadnjih nekaj sto metrih prišli specialisti za sprint. Na koncu je bil najmočnejši kolesar ekipe Lidl-Trek Milan, ki je s tem oblekel tudi majico za vodilnega po točkah.

Ciljno črto je prečkal pred Avstralcem Kadenom Grovesom (Alpecin-Deceuninck), Nemcem Philom Bauhausom (Bahrain Victorious), Nizozemcem Olavom Kooijem (Team Visma - Lease a Bike) in do te etape vodilnim po točkah Belgijcem Timom Merlierjem (Soudal Quick-Step).

Zadnji poskus pobega je štiri kilometre pred ciljem uprizoril Italijan Filipo Ganna, ko je močno pospešil na slikoviti grič Capo Mele. Čeprav je na vzponu naredil nekaj sekund razlike, ga je glavnina v spustu proti cilju brez težav ujela.



Ganna je bil del pobega tudi na samem začetku dirke, a je takrat hitro odnehal. Najdlje sta zdržala Južnoafričan Stefan De Bod (EF Education-EasyPost) in Španec Francisco Munoz (Polti Kometa), ki sta spredaj zdržala do 10 km pred ciljem.

Pogačar (UAE Team Emirates) v rožnati majici danes ni pripravil nobenih presenečenj v zaključku etape in je tako v cilj prišel mirno v času zmagovalca. S tem je ohranil 46 sekund prednosti pred Valižanom Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers), pred tretjeuvršenim Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe) pa še sekundo več.

V sredo je znova na sporedu precej ravna etapa od Genove do toskanskega zgodovinskega mesta Lucca. Kolesarji se bodo na 178 km srečali z dvema kategoriziranima vzponoma, skupaj bodo podobno kot danes opravili 1700 višinskih metrov vzpona.

Članki iz rubrike