sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 05.05.2024 07:10:46

Dan za etapno zmago? Glejte, kaj danes čaka izjemnega Pogačarja, tega se že zelo veseli!

Profimedia
Danes bo na kolesarski dirki po Italiji na sporedu druga etapa od San Francesca al Campa do svetišča Oropa (161 km). Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in tekmeci se bodo prvič spopadli s ciljem navkreber. Etapa se bo začela ob 13.05 in končala dobre štiri ure kasneje.

Pogačar, ki je v soboto zasedel tretje mesto in ta položaj drži tudi v skupnem seštevku, bo skušal na zadnjem vzponu priti do 15. etapne zmage na tritedenskih dirkah. Tudi glede trase se je v izjavi, ki jo je posredovalo njegovo moštvo, strinjal, da ciljni vzpon do svetišča Oropa bolj ustreza njegovim lastnostim ter ekipi emiratov.

"Druga etapa nam je bolj pisana na kožo. Videli bomo, kako močne bodo noge po naporu v prvi etapi, a morale bi biti v redu," je v soboto dejal Pogačar.


Etapa bo dolga 161 km, razgibana pa bo predvsem druga polovica. Po dveh kategoriziranih vzponih sledi zaključni do svetišča Oropa (11,8 km/6,2 %). Skupaj bodo kolesarji v etapi premagali 2300 višinskih metrov.

V skupnem seštevku ima sobotni zmagovalec Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) iz Ekvadorja tri sekunde naskoka pred Nemcem Maximilianom Schachmannom (Bora-hansgrohe) in šest pred Pogačarjem.

Na dirki nastopajo še trije Slovenci. V sobotni etapi je bil Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) 27., Pogačarjev pomočnik v ekipi emiratov Domen Novak je bil 57., Luka Mezgec (Jayco-AlUla) pa 144.

Članki iz rubrike