Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Lovim in jo bom ulovila

V desetih dneh trije mitingi - Ljubljana, Postojna in Velenje

Lovim in jo bom ulovila

05.06.2012 17:05, jz | Foto: arhiv Ekipe

V naslednjih dneh bo po Sloveniji in tudi seveda v tujini kopica mitingov, kjer bodo kandidati za nastop na evropskem prvenstvu v Helsinkih in olimpijskih igrah v Londonu lovili zadnje sekunde in centimetre za uvrstitev na ti dve veliki tekmi.

»Počutim se kar v redu, čeprav sem imela v zadnjem času nekaj težav s poškodbo, toda čim prej bi rada izpolnila normo za nastop na olimpijskih igrah,« je dejala Snežana Rodić, ki mora seveda za London skočiti 14,30 metra, kajti normo A za olimpijske igre ima izpolnjeno že Marija Šestak. Snežana ima normo za evropsko prvenstvo (natanko 14 metrov) in pravi, da je zadovoljna s tem, kako je bilo na pripravah, in da upa, da bo čim prej v dobri formi. »Na naslednjih treh tekmah bi res rada skočila normo, saj bi bila potem bolj sproščena. Na treningih skačem daleč, prek 14 metrov, in čas je, da to pokažem tudi na tekmah. Do zdaj še na nobeni tekmi nisem skočila tako, kot bi lahko in kot bi morala, vendar sem prepričana, da bo šlo. Morda že v četrtek v Ljubljani, ko bova z Marijo spodbujali druga drugo, poleg pa bosta tudi Maja Bratkič, ki skače zelo dobro, in še Anja Valant, ki je tudi sposobna dolgih skokov. To bo prava tekma. Morala bi sicer iti na tekmo v francoski Montpellier, vendar bi bilo vse skupaj prenaporno, zato sem se odločila, da raje skačem v Ljubljani in potem v Velenju,« je še povedala Snežka, ki je telesno zelo dobro pripravljena. »Odločila sem se, da bom že v Ljubljani skakala z malce daljšega zaleta, kajti čutim, da moram imeti malce večjo hitrost za daljše skoke. Mislim, da bo tako šlo. Res je, da lovim normo, ampak vem tudi, da jo bom ulovila.«

Prva priložnost za to bo že v četrtek v Ljubljani, kjer bodo na startu vse naše na najboljše troskokašice, Bratkičeva, ki trenira v Mariboru (ker je pri fantu Etienu Velikonji, ki igra za vijoličaste), pa si želi po osebnem rekordu v Novi Gorici (13,75) skočiti še normo za EP v Helsinkih. Za ljubljanski miting, ki se bo za mlade začel ob 15.30, glavni del pa ob 17. uri, pa je prijavljenih kar veliko tujih atletov, predvsem iz bližnjih Italije, Hrvaške in Madžarske, vse skupaj pa bo nastopilo več kot 150 športnikov iz 11 držav in Slovenije. Prišel bo tudi Američan Duane White, ki je bil lani v Šiški najhitrejši na 100 in 200 metrov. Na žalost pa ne bo tekel na nizkih ovirah odlični Brent LaRue, ki je na mitingu v Ostravi ob osebnem rekordu dobil poškodbo prepone in mora počivati, da bo čez teden dni pripravljen za naporne treninge in seveda potem za nastop na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah.

V nedeljo bo miting za veliko nagrado Vzajemne v Postojni, potem sledi vrhunec letošnje atletske sezone v Sloveniji - 14. junij in miting EA v Velenju, zagotovo najboljši in najkvalitetnejši miting pri nas, ki vsako leto privabi tudi veliko gledalcev. »Letos smo imeli malce smole z datumom mitinga, saj v tistem tednu potekajo državna prvenstva v polovici evropskih držav. Kljub vsemu smo uspeli privabiti kar nekaj vrhunskih tekmovalcev. Nastopila bo večina slovenskih reprezentantov, ki jim bodo družbo delali odlični tujci,« je povedal direktor mitinga Luka Steiner.

Vrhunski bo met kladiva s Primožem Kozmusom, Krisztianom Parsom, Dilšodom Nazarovim, Markusom Esserjem in Kristofom Nemethom, v troskoku bodo našim najboljšim družbo delali evropska prvakinja Belgijka Svetlana Bolshakova, Rusinji Taranova in Alejkina, v daljini se bo predstavila odlična Srbkinja Ivana Španović, poleg njih pa bo še nekaj imen, ki bodo pritegnila vse ljubitelje atletike. 

Komentarji  
Za komentiranje se moraš prijaviti.
Komentar
Jaz ne verjamem, ona morda pa
Potem ko se skoraj do konca nisem mogel pritoževati nad pogoji, v katerih smo na pravkar končanem svetovnem prvenstvu delali predstavniki sedme sile, se je organizatorjem v tem pogledu nekoliko zalomilo prav okrog velikega finala.
Andrej Miljković
RSS Facebook

© 2012 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane