oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
1 30.04.2024 09:54:19

Slabi poraženci ali razumljivo? Glejte, kaj so nogometaši Olimpije naredili po tekmi v Celju

Martin Metelko
Olimpija je po porazu v Celju izgubila vse možnosti za morebitni čudežni preobrat.

Po tekmi s Celjem, na kateri so se varovanci Damirja Krznarja veselili naslova državnega prvaka, se je bilo znebiti občutka, da so številni nogometaši Olimpije v knežje mesto pripotovali s prepričanjem, da tudi v primeru zmage nad vodilno ekipo prvenstva ta v zadnjih treh krogih ne bo zapravila pridelanega kapitala. In ker ni verjela, ni uspela.

Kakorkoli že, v ljubljanskih vrstah po nedeljskem porazu razumljivo ni bilo pretirane želje po javni razpravi o tem, zakaj se je zgodilo, kar se je, in kako nameravajo zmaji poskrbeti, da se v prihodnji sezoni to ne bo ponovilo. V senci celjskega rajanja je novinarska konferenca, kot jo predstavniki medijev poznamo, odpadla, zamenjalo pa jo je zbiranje izjav vseh tistih, ki so bili ob robu igrišča ali v drobovju celjskega stadiona pač na voljo. Zgovornih Celjanov seveda ni manjkalo, povsem drugače pa je bilo z ljubljanskim taborom, ki je v veliki večini zavit v molk 'zbežal' proti izhodu.

Zaman smo čakali tudi izjavo trenerja, se je pa zato pred mikrofone postavil Marko Ristić. Devetnajstletni branilec, ki je bil glede na prikazano eden tistih, ki so bili dolžni še najmanj pojasnjevanja. »Mislim, da smo pokazali karakter in borbo. Dali smo vse od sebe, a na koncu to ni bilo dovolj. Takšni evrogoli se pač zgodijo, tudi vratar je v takšnih primerih nemočen. Morda bi lahko bolje odreagirali kot obramba, šli prej v blok, a pod črto mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Nismo izpolnili cilja – Olimpija mora biti vedno prva. Vedno je treba narediti vse, da je prva. Letos nam to ni uspelo, a bomo poskušali to popraviti v naslednji sezoni. Vseeno je pomembno tudi to, da letos ostanemo drugi. Maribor je naš največji rival,« je razlagal Ristić.
Kaj je v garderobi takoj po tekmi povedal strateg Olimpije Zoran Zeljković? »Trener je dejal, da je ne glede na vse zelo ponosen na nas. Kljub porazu smo 90 minut uspešno uresničevali neke svoje ideje, poskušali smo. In to mora biti ne glede na rezultat dobra popotnica za naprej,« je odgovoril 19-letni branilec.

Članki iz rubrike